production/event by:
jussilindroos.com
email: jl (at) jussilindroos . comRitmÅbo series is supported by:

Turku Rhythm We .com ----

TURKU AREA MUSIC SCHOOL
Suomeksi In English Etusivulle // Font Page
MENNEITÄ ESITYKSIÄ:


RitmÅbo toi kansainvälistä väriä sekä mielenkiintoisen musiikin ja tanssin yhdistelmän Turun Fortuna-kortteliin!

RITMÅBO LIVE

Evening with RitmÅbo @ Fortuna
Norwegian & Finnish Folk Music, Tap & Body Percussion
SKREDE - NIKU - LINDROOS
Ulkoilmaesitys @ Fortuna -kortteli
TI 22.7.2014 klo 19.00-20.30, TURKU
Fortunan piha ja kahvila on auki klo 18.00-21.00
Fortuna -kortteli, Läntinen Rantakatu 15
(sisäänkäynti Apteekkimuseon vierestä)

Vidar Skrede (Norja/Suomi) hardanger viulu & kitara
Teija Niku haitarit
Jussi Lindroos steppi, kehorytmiikka

RitmÅbo-sarja tuo Fortuna-kortteliin suomalais-norjalaisesta musiikia ja perkussiivista tanssia yhdistävän esityksen. Lavalla kohtaavat harmonikkataiteilija Teija Niku, hardanger viulisti ja kitaristi Vidar Skrede (Norja/Suomi) sekä steppitanssija Jussi Lindroos. Kansanmusiikin sävyttämässä illassa kuullaan muun muassa sovituksia Nikun ja Skreden uudelta Belbow yhtyeeltä. Tervetuloa nauttimaan käsityökorttelin tunnelmallisesta kesäillasta!

Illan tarjoaa yhteistyössä Fortuna-kortteli, RitmÅbo ja Läntinen tanssin aluekeskusRitmÅbo -sarja toi uudenlaista perkussiivista tanssia Koko Jazzclubille!RITMÅBO LIVE

World, Folk, Jazz... Duo!
Tap, Body Percussion, Finnish Folk & World Music
HEINONEN - LINDROOS
TURKU to 22.5.2014 klo 19.00
HELSINKI ti 27.5.2014 klo 19.00
@ Helsinki, Koko Jazzclub
Hämeentie 3, Helsinki (metro: Hakaniemi)
Ilkka Heinonen basso, jouhikko & laulu
Jussi Lindroos steppi, kehorytmiikka & laulu

Toukokuun RitmÅbo -esityksissä nähdään basisti ja jouhikonsoittaja Ilkka Heinosen sekä steppitanssija Jussi Lindroosin steppiä ja nykykansanmusiikkia yhdistävä duo. Vaikka esiintyjiä onkin vain kaksi, duo venyy esityksessään paikoin kvartetinkin mittoihin yhdistäen muun muassa jouhikon soittoa, steppiä ja moniäänistä laulua!

Helsinkiläinen Ilkka Heinonen on maailmanmusiikin moniottelija. Jouhikonsoittajana Heinonen on nähty mm. RSO:n sekä jouhikkomusiikkiin erikoistuneen Jouhiorkesterin riveissä. Häntä on kuultu myös Teija Niku & Grupa Balkan yhtyeessä ja tietenkin myös Ilkka Heinonen Triossa. Heinonen on myös mielenkiintoinen säveltäjä ja hän on oman trionsa ohella säveltänyt musiikkia esimerkiksi tanssiteatteri Tsuumille. Jussi Lindroos on turkulainen steppitanssija ja RitmÅbo sarjan tuottaja. Lindroos on esiintynyt kotimaassa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä mm. Max Pollakin, Heather Cornellin, menestyneen ranskalaisen jazzlaulaja Cyrille Aiméen kanssa. Kotimaisista nimistä mainittakoon mm. Severi Pyysalo, Mauel Dunkel sekä Sid Hillen.

Katsojapalautteita:
"Hurjaa menoa, musiikin monipuolisuus ja taituruus pääsi yllättämään. Tämä kannattaa ehdottomasti kokea!", katsojapalaute

"Hieno musikaalinen matka, jossa ei ollut mitään liikaa eikä liian vähän! Taitavaa musisointia molemmilta ja lisäksi lauluäänetkin soivat hienosti yhteen Kauniisti soivaa alkuperäismusiikkia.", katsojapalaute
Marraskuun RitmÅbossa koettiin yllättävää ja vauhdikasta lähijazzia Turusta!


RITMÅBO
Turkulaista jazzia – Vieraana vibrafonilegenda Severi Pyysalo!
PYYSALO – MARJAMÄKI – LINDROOS
pe 15.11.2013 klo 19, TURKU
TSMO - Turun seudun musiikkiopiston konserttisali
Mestarinkatu 2 (Martti), Turku
Severi Pyysalo vibrafoni, piano
Henri Marjamäki kitara
Jussi Lindroos rytmisteppi
Marraskuussa RitmÅbon vieraaksi saapuu jo kolme vuosikymmentä suomalaisen jazzin huipulla ollut vibrafonisti Severi Pyysalo. Pyysalon uraan mahtuu monia mielenkiintoisia kokoonpanoja ja yhteistyöprojekteja, joista tunnetuin on varmaankin Perko-Pyysalo Poppoo. Pyysalo sai Yrjö-palkinnon 1988 ja vuonna 1993 hänet valittiin vuoden eurooppalaiseksi jazzsolistiksi. Pyysaloa on kuultu muun muassa Five Corners Quintetin Chasin' the Jazz Gone by (2005) levytyksellä sekä Blue Note -levyillä Antti Sarpilan (New Moods - New Sounds, 2001) sekä Jukka Perkon ja Teemu Viinikaisen (Kuunnelmia, 2004) kanssa. Pyysalo on myös säveltänyt Radion sinfoniaorkesterille ja Turun filharmoniselle orkesterille.

Pyysalon kanssa lavalle nousee Turun jazz-kentän kiinnostavat tekijät kitaristi Henri Marjamäki ja rytmisteppaaja Jussi Lindroos. Odotettavissa on varmasti kansainvälisen tason ilta innostavien ja säkenöivien paikallisten huippuesiintyjien parissa.

Huippuvieraana kiehtovasti swengaava steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell (New York)!


RITMÅBO
CORNELL - DUNKEL - HILLE - LINDROOS
To 10.10.2013 klo 19.00, TURKU
TSMO - Turun seudun musiikkiopiston konserttisali
Mestarinkatu 2 (Martti), Turku

Heather Cornell (New York) steppi ja hiekkatanssi
Jussi Lindroos steppi
Manuel Dunkel saksofoni
Sid Hille piano


Kuva William Frederking


kuvat: Maarit Kytöharju ja Jorma Airola

Koreografi Heather Cornell (New York) tunnetaan konserttistepin edelläkävijänä ja hän kutsuukin itseään fyysiseksi muusikoksi. Kiehtovasti ja sulavasti swengaava Cornell soittaa tanssiessaan myös hiekkaa, leikitellen siitä lä̈htevien erilaisten äänten kanssa. Cornell on tehnyt yhteistyötä muun muassa basistilegenda Ray Brownin, jazzrumpali Lewis Nashin sekä argentiinalaisen haitaristin Django Spasiukin kanssa. Hän toimi pitkään arvostetun Manhattan Tap ryhmän koreografina ja taiteellisena johtajana sekä teki koreografiat ”The Play what I wrote” komediaan Broadwaylle. Dance Magazine on kuvaillut Cornellin koreografioita visuaaliseksi musiikiksi ja steppaajana häntä on kutsuttu ”rytmistepin Oscar Petersoniksi”.

Lavalle nousevat myös pidetyt suomalaiset huippujazzmuusikot Manuel Dunkel ja Sid Hille sekä sarjaa isännöivä steppitanssija Jussi Lindroos. Rikkaasta soundista ja sulavista melodialinjoista tunnettu saksofonisti Manuel Dunkel sai jazzliiton arvostetun Yrjö-palkinnon vuonna 2011. Hille tunnetaan taas jazzkokoonpanojensa ohella myös elokuvasäveltäjänä muun muassa Saara Cantellin Tyttö tähtitaivaan yllä -elokuvasta.
RITMÅBO
@ Konstens Natt på svenska 2013 i ÅBO / TURKU

to 15.8.2013 kl. / klo 20.00
Gillesgården, Auragatan / Aurakatu 1 G-H
Jussi Lindroos stepp & body percussion / steppi & kehorytmiikka
Teija Niku dragspel / harmonikka
Ilkka Heinonen bass & stråkharp / basso & jouhikko

I kvällens uppsättning av RitmÅbo hörs och ses steppdansare Jussi Lindroos, dragspelare Teija Niku och basist och stråkharpspelare Ilkka Heinonen. Gruppen utlovar bl.a. folkmusiktoner och Balkanrytmer!
/
Esityksessä nähdään kansanmusiikin sävyjä, jazzia sekä balkanin rytmejä fuusioiva kokoonpano. Koe Taiteiden yön RitmÅbon tunnelmat Gillesgårdenilla Turussa!


RITMÅBO
@ Fortuna -kortteli, TURKU
ke 7.8.2013 klo 18.15
Fortuna -kortteli, Läntinen Rantakatu 15
Jussi Lindroos steppi, kehorytmiikka
Ilkka Heinonen basso & jouhikko


Lavalla steppi- ja rytmitanssija Jussi Lindroos sekä basisti ja jouhikonsoittaja Ilkka Heinonen! Yleisöllä on myös osansa esityksen äänimaailman luomisessa.


RITMÅBO
Vieraana Max Pollak (New York/Itävalta)
pe 5.10.2012 klo 20.00 @ TSMO TURKU
Turun seudun musiikkiopiston konserttisali, Mestarinkatu 2 (Martti)
Max Pollak (New York/Itävalta) kehorytmiikka, tap (steppi)
Jussi Lindroos steppi
Manuel Dunkel saksofoni
Risto Toppola kitara

Lokakuun RitmÅbon huippuvieraana nähtiin afrokuubalaista musiikkia, amerikkailaista rytmisteppiä ja kehorytmiikkaa virtuoosimaisesti yhdistävä Max Pollak New Yorkista. Lavalla kohtasivat myös Suomen jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2011 voittanut huippusaksofonisti Manuel Dunkel, kitaristi-säveltäjä Risto Toppola sekä RitmÅbo sarjaa isännöivä ja toteuttava turkulaissteppaaja Jussi Lindroos.

Max Pollak on tällä hetkellä yksi kiinnostavimmista amerikkalaisen rytmistepin, kehorytmiikan ja kuubalaisen musiikin nimistä. Pollak on esiintynyt Heather Cornellin arvostetussa Manhattan Tap ryhmässä Ray Brownin ja Keith Terryn kanssa. Hän on ollut mukana myös kokoonpanoissa kuten Cool Heat - Urban Beat, TrioNada, Paul Carlon Octet sekä Pollakin oma RumbaTap ryhmä. Pollak on esiintynyt myös johtavien kuubalaismuusikoiden kuten Los Muñequitos de Matanzasin sekä Chucho Valdésin ja Lila Downsin kanssa. Pollak on myös esiintynyt jazznimien kuten Ray Brownin, Phil Woodsin, Paquito D'Riveran, Slide Hamptonin ja Danilo Perezin kanssa. Suomessa Pollak on nähty aiemmin muun muassa kansainvälisillä Feet Beat steppifestivaaleilla, Helsingissä ja Turussa sekä myös Kuopio tanssii ja soi –festivaaleilla. Hänet nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa jo vuonna 1996 Turkuhallissa vierailleessa Gerschwin Gala musikaalikonsertissa.RITMÅBO
@ Art Goes Kapakka -festivaali, Helsinki
la 25.8.2012 klo 18.30 @ BAR SOCIS HELSINKI
Bar Socis, Helsingin Seurahuone, Kaivokatu 12

Jussi Lindroos steppi
Teija Niku harmonikka
Ilkka Heinonen basso & jouhikko

Maailmanmusiikkia ja jazzia fuusioiva kokoonpano toi Art Goes Kapakka -festivaaleille yllättävän kattauksen balkkanilaista ja kotimaista kansanmusiikkia yhdistettynä steppiin ja kehorytmiikkaan. Upean Helsingin Seurahuoneen Bar Socis'in lavalla nähtiin muun muassa jouhikko- ja steppiduo sekä kuultiin korvia hiveleviä haitarisävyjä.
RITMÅBO
Vieraana ranskalaislaulajatar Cyrille Aimée!
MA 19.3.2012 klo 18.30 @ Kanneltalo, HELSINKI
TI 20.3.2012 klo 19.00 @ TSMO, TURKU
Kanneltalo, Klaneettitie 5
TSMO - Turun seudun musiikkiopiston konserttisali, Mestarinkatu 2

Cyrille Aimée (New York/Ranska) laulu, loop-tekniikka
Sid Hille piano
Jussi Lindroos steppi
Maaliskuussa Helsingissä ja Turussa nähtiin ja kuultiin upeaäänisen ranskalaislaulajataren Cyrille Aiméen, arvostetun pianisti-säveltäjä Sid Hillen ja sarjaa isännöivän steppitanssija Jussi Lindroos kokoonpano. Thelonious Monk jazzkilpailun 2010 finalisti Cyrille Aimée on myös tunnettu upeista soolosovituksistaan nauhoittavalle loop-pedaalille. Esityksissä koettiinkin pianoballadien lisäksi myös räväkkäämpääkin groovea. Dee Dee Bridgewater on kutsunut Aiméeta kyvykkääksi sovittajaksi ja muusikoksi, ja Aiméen ensimmäinen Suomen vierailu varmaankin todensi monelle katsojalle tämän näkökulman. The Washington Post on arvioinut laulajattaren äänen kuin hienoksi viskiksi. Laulajattaren äänessä soivat kiehtovat syntyperäiset vivahteet ranskalaiseen mustalaisjatsiin ja dominikaaniseen tasavaltaan. Jäämme innolla odottamaan kokoonpanon seuraavaa kohtaamista!

RimÅbo kiittää yleisöä huippuilloista Turussa sekä Helsingissä!RITMÅBO
Vieraana huippulyömäsoittaja Petros Kourtis (Kreikka)!
TI 28.2.2012 klo 19 TURKU
TSMO - Turun seudun musiikkiopiston konserttisali, Mestarinkatu 2

Petros Kourtis (Kreikka) lyömäsoittimet
Jussi Lindroos steppi
Teija Niku harmonikka
Ilkka Heinonen basso
Helmikuussa RitmÅbossa nähtiin Ateenan olympialaisten avajaisten lyömäsoitinosuuksista vastannut kreikkalainen huippumuusikko Petros Kourtis. Monipuolinen musiikko ja säveltäjä on soittanut mielenkiintoisissa kokoonpanoissa kuten Krotala, Iasis sekä tehnyt yhteistyötä johtavien kreikkalaisten säveltäjien kuten G. Dalarasin, El. Arvantitakin ja X. Alexioun kanssa. Vastikään hän vieraili solistina Uudessa Seelannissa Aucklandin filharmonisen orkesterin John Psathasin The New Zeibekiko -teoksen maailman ensi-illassa.

Kourtis nähtiin ja kuultiin lavalla yhdessä nykykansanmusiikin nousevien balkanilaisvivahteisten tähtien harmonikan soittaja Teija Nikun ja basisti Ilkka Heinosen sekä RitmÅbo iltoja isännöivän steppitanssija Jussi Lindroosin kanssa.RITMABO - Tap On Barcelona Festival
LA 31.07.2011 Barcelona
Tap On Barcelona Festival, Centro Cultural de Sants


Kolmas RitmÅbo nähtiin Jussi Lindroosin pienoisteoksena Tap On Barcelona festivaaleilla Espanjassa osana Tap Masters gaalakonserttia.RITMÅBO - vieraana jazzhelmi Heather Cornell!
MA 25.10.2010 TURKU
Turun seudun musiikkiopiston konserttisali

Heather Cornell (New York) steppi/hiekkatanssi
Jussi Lindroos (Turku/Åbo) steppi
Jussi Fredriksson piano
Ville Herrala basso

Toisessa RitmÅbo-illassa kohtasivat sulavasti svengaava steppi, korvia hivelevä jazz ja Suomessa harvoin nähty hiekkatanssi. Illan tähtinä loistivat new yorkilainen steppitanssija Heather Cornell, steppitanssija Jussi Lindroos, pianisti Jussi Fredriksson ja basisti Ville Herrala.

New Yorkissa jo pitkään vaikuttanut kanadalaislähtöinen Heather Cornell tunnetaan stepin uudistajana ja kehittäjänä. Arvostetun Manhattan Tap ryhmän taiteellisena johtajana toiminut tanssija ja koreografi on työskennellyt muun muassa basistilegenda Ray Brownin, Keith Terryn monikulttuurisen Crosspulsen ja rumpali Lewis Nashin kanssa. Cornell tunnetaan konserttistepin kehittäjänä ja hän kutsuukin itseään fyysiseksi muusikoksi. Dance Magazine on myös kutsunut hänen koreografioitaan visuaaliseksi musiikiksi. Cornellin uusin yhteistyö on Lontoon jazzfestivaalien tilausteoksena ensi-iltansa saanut ”Finding Synesthesia”, jonka hän on toteuttanut yhdessä pianisti-säveltäjä Andy Milnen kanssa. Cornell on toiminut myös koreografina Tony-ehdokkuuden saavuttaneelle Broadway komedialle The Play what I wrote. Suomessa Cornell on aiemmin nähty Feet Beat steppifestivaalilla.

Jussi Fredriksson ja Ville Herrala ovat turkulaislähtöisiä nuorensukupolven huippujazzmuusikoita. He ovat soittaneet yhdessä Fredrikssonin omassa triossa sekä Reactor-5 kokoonpanossa. Fredriksson tunnetaan taitavana säveltäjänä, joka on perehtynyt jazziin ja klassiseen musiikkiin. Hän on soittanut omien kokoonpanojensa ohella myös mm. UMO:ssa. Ville Herrala on arvostettu jazzbasisti, joka on soittanut muun muassa Piirpauke, U-Street All Stars ja Jukka Perkon Viisikko kokoonpanoissa.RITMÅBO 01
MA 1.3.2010 TURKU
Turun seudun musiikkiopiston konserttisali

Max Pollak (New York) steppi/kehorytmiikka
Jussi Lindroos (Turku/Åbo) steppi
Manuel Dunkel saksofoni
Sid Hille piano

Ensimmäisen RitmÅbo-illan kokoonpanossa kohtasivat afrokuubalaisiin rytmeihin ja kehorytmiikkaan erikoistunut steppitanssija Max Pollak (New York, USA/Itävalta), steppitanssija Jussi Lindroos, saksofonisti Manuel Dunkel ja pianisti Sid Hille.

New Yorkissa asuva alun perin itävaltalainen Max Pollak on yksi rytmistepin kiinnostavimmista kansainvälisistä nimistä. Hän on erikoistunut afrokuubalaiseen tanssiin ja musiikkiin sekä kehorytmiikkaan. Heather Cornellin arvostetussa Manhattan Tap ryhmässä muun muassa Ray Brownin kanssa työskennellyt Pollak on sittemmin ollut mukana monissa mielenkiintoisissa kokoonpanoissa kuten Cool Heat - Urban Beat, TrioNada ja Paul Carlon Octet. Hänen oma afrokuubalaista tanssia ja musiikkia yhdistävä Rumba Tap ryhmänsä on esiintynyt Jacob's Pillow tanssifestivaaleilla Yhdysvalloissa. Suomessa Pollak on vieraillut kansainvälisillä Feet Beat steppifestivaaleilla sekä Kuopio tanssii ja soi -tapahtumassa.

Manuel Dunkel ja Sid Hille tunnetaan kotimaisen jazzkentän vaikuttajina. He soittavat tällä hetkellä yhdessä muun muassa Sid Hillen johtamassa Platypus Ensemblessä. Manuel Dunkel sai Suomen Jazzliiton arvostetun Yrjö-palkinnon 2011. Jussi Lindroos on turkulainen steppitanssija, joka on esiintynyt kotimaassa ja ulkomailla. Hän on toteuttanut muun muassa Metropolitan Moods -teoksen yhdessä Jussi Fredriksson Trion kanssa.