RitmÅbo on perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen.

Koe sarjan valovoimaiset tähtivieraat ja iltojen ainutlaatuinen elämyksellinen tunnelma!

"Tanssijoiden ja muusikoiden vuoropuhelu oli kiehtovaa seurattavaa",
Turun Sanomat


jussilindroos.com
email: jl (at) jussilindroos . com

English Aiemmat esitykset Etusivu / Front pageRITMABO Interactive
MÄKELÄ - LINDROOS
WAMBience @ Wäinö Aaltosen museo
SU 29.9.2019 klo 13 TURKU
kesto n. 50 min
Liput ja lisätiedot

Kehomusiikkia, elektronisia äänimaisemia yhdistävä kollektiivinen   
esitys, jossa yleisö osallistuu esityksen tekemiseen yhdessä steppiartisti Jussi Lindroosin ja muusikko Maria Mäkelän kanssa.

RitmÅbo Interactive on uusi perkussiivisen tanssin esityskonsepti, jossa yleisö osallistuu esityksen tekemiseen yhdessä sarjan vierailija-artistien kanssa. Interactive-konseptin esityksiä toteutetaan vuorovaikutteisesti yhteistyössä eri instituutioiden, esitystilojen ja tapahtumajärjestien kanssa. Sarjan ensimmäinen esitys nähdään Turussa Wäinö Aaltosen museossa WAMBience tapahtumassa.

Maria Mäkelä elektroninen musiikki, klarinetti ja laulu
Jussi Lindroos kehomusiikki, perkussiivinen tanssi ja lauluRITMABO
NEW YORK RHYTHMS - New Yorkin rytmejä
CORNELL - DUNKEL - HILLE - LINDROOS
TI 7.5.2019 klo 20.00 TURKU
Linnateatterin Teatteriravintola, Linnankatu 31


kuvat: William Frederking, Maarit Kytöharju ja Olli Sulin

Heather Cornell (New York) rytmisteppi & hiekkatanssi
Manuel Dunkel saksofoni
Sid Hille Rhodes & pieninstrumentit
Jussi Lindroos perkussiivinen tanssi, steppi & laulu


RitmÅbo-sarja juhli kymmenettä juhlavuottaan New Yorkin tunnelmissa. Kiitämme illan vierailija-artisteja, yleisöä sekä yhteistyökumppaneita!

Kiehtovasti ja sulavasti swengaava steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell soittaa tanssiessaan erilaisten steppikenkien ohella myös hiekkaa, leikitellen taitavasti siitä lähtevien erilaisten äänten kanssa. Cornell on tehnyt yhteistyötä jazzbasistilegenda Ray Brownin, jazzrumpali Lewis Nashin, kehomuusikko Keith Terryn sekä monien mielenkiintoisten jazzin ja maailman musiikin artistien kanssa. Hän toimi yli kaksikymmentä vuotta arvostetun Manhattan Tap konserttisteppiryhmän koreografina ja taiteellisena johtajana sekä teki koreografiat ”The Play what I wrote” komediaan Broadwaylle. Cornell on myös nauhoittanut Making Music Dance albumin yhteistyössä new yorkilaisten flamenco- ja maailmanmuusikoiden kanssa. Dance Magazine on kuvaillut Cornellin koreografioita visuaaliseksi musiikiksi ja steppaajana häntä on kutsuttu ”rytmistepin Oscar Petersoniksi”. Koreografi sekä steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell tunnetaan konserttistepin edelläkävijänä ja hän kutsuu itseään myös fyysiseksi muusikoksi.

Esityksen musiikkivieraina kuultiin korkeatasoisia kotimaisia jazzmuusikoita saksofonisti Manuel Dunkeilia sekä Rhodes-sähköpianisa illassa soittavaa pianisti ja säveltäjä Sid Hilleä. Iltaa isännöi steppiä-, kehomusiikkia ja laulua yhdistävä steppiartisti Jussi Lindroos.

Sarjan toteuttamista on tukemassa Läntinen tanssin aluekeskus.


Esityssarjaa ovat tukemassa:Turun seudun musiikkiopisto


Turku Rhythm We .comAll rights reserved, Kaikki oikeudet pidätetään
Muutokset mahdollisia
Copyright Jussi Lindroos 2009-2019