RitmÅbo on perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen.

Koe sarjan valovoimaiset tähtivieraat ja iltojen ainutlaatuinen elämyksellinen tunnelma!

"Tanssijoiden ja muusikoiden vuoropuhelu oli kiehtovaa seurattavaa",
Turun Sanomat
jussilindroos.com
email: jl (at) jussilindroos . com

English Aiemmat esitykset Etusivu / Front page


RITMABO – Perkussiivista tanssia ja elävää musiikkia vuodesta 2010kuva: Olli Sulin

RitmÅbo on korkeatasoinen perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja. Sarjan kansainvälisiä esityksiä on nähty Turussa vuodesta 2010. RitmÅbo on myös vierailut Helsingissä, ja sarjaan kuuluvia esityksiä on koettu Helsingin juhlaviikkojen aikaan tapahtuvalla Art Goes Kapakka festivaalilla, Koko Jazz Clubilla sekä Helsingin kulttuurikeskuksen Kanneltalossa.

RitmÅbo-illat perustuvat artistien kohtaamiseen, eri tanssi- ja musiikkityylien vuoropuheluun, improvisaatioon sekä hetkellisyyteen. Esitykset tarjoavat katsojille ainutlaatuisia ja ainutkertaisia elämyksiä korkeatasoisen musiikin ja perkussiivisen tanssin parissa. Iltojen tähtiä ovat huippuvieraat ja tietenkin yleisö.

RitmÅbo sarjan taiteellinen johtaja ja toteuttaja on Jussi Lindroos. Sarja tekee monipuolisesti yhteistyötä eri kumppanien kanssa kuten Turussa Läntinen tanssin aluekeskus, Turun seudun musiikkiopisto (ei enää toiminnassa, nyk. konservatorio) sekä eri tapahtumat ja esitystilat. RitmÅbo festivaalin vuoden 2021 esitykset pyrittiin toteuttamaan Turun Manillan tunnelmallisessa Vanhassa Viinatehtaassa yhteistyössä Pro Manillasäätiön kanssa. Esitykset vuonna 2021 peruuntuivat Aluehallintoviranomaisen tekemän yleisötilaisuuksia koskeneen yleisen pandemiapäätöksen vuoksi.RITMÅBO 2022:

RitmAbo Festivaalin 27.-28.12.2021 esitykset siirtyvät myöhempään ajankohtaan tai peruuntuvat. Seuraamme aktiivisesti pandemiatilannetta yhteistyössä sarjan yhteistyökumppanien kanssa.

Pyrimme toteuttamaan uusia esityksiä, elämyksiä, kokemuksia ja upeita iltoja kun se on taas kaikin puolin mahdollista ja turvallista.
julkaistu 4.1.2022
RITMÅBO 2021:


RITMABO FESTIVAL 2021

27.-28.12.2021* TURKUNOCHE FLAMENCA: Taija Robalta, Tony de Maria (Toni Jokiniitty), FEET SONIC:
Jussi Lindroos. Kuvat: Katri Somerjoki, Liisa Mäkinen ja Ferenc Schnellbach


RitmÅbo on korkeatasoinen perkussiivisen tanssin ja elävän musiikin esityssarja, jota on nähty Turussa vuodesta 2010. Nyt sarja palaa ensimmäistä kertaa pandemian jälkeisille näyttämöille, monien tapahtumien ja uusien areenoiden avautuessa, omalla tunnelmallisella minifestivaalillaan. Merkitse nämä upeat esitysillat kalenteriisi!

Nyt nähtävät festivaaliesitykset toteutetaan Turun Manillan tunnelmallisessa Vanhassa Viinatehtaassa yhteistyössä Pro Manillasäätiön kanssa.

*Festivaalin lipunmyyntiä tai tapahtumia ei voida valitettavasti avata yleisölle Aluehallintoviraston päätöksen vuoksi. Yleisötapahtumiin ei saa Varsinais-Suomessa ottaa yleisöä tai osallistujia 22.-31.12.2021. Pahoittelemme tilannetta kaikille esityksiä odottaneille katsojille.
julkaistu 22.12.2021

LIPUT
Festivaalin lipunmyyntiä ei voida avata yleisölle Aluehallintoviraston päätöksen vuoksi. Yleisötapahtumiin ei saa Varsinais-Suomessa ottaa yleisöä tai osallistujia 22.-31.12.2021.
julkaistu 22.12.2021
FEET SONIC 2021
Perkussiivista tanssia, laulua ja loop-tekniikkaa
MA 27.12.2021 klo 19 TURKU /
YLEISÖESITYS SIIRTYY TAI PERUUNTUU
Vanha Viinatehdas, Manilla
Jussi Lindroos soolo & yleisö*
perkussiivinen tanssi ja laulu sekä loop-tekniikka. *Yleisön osallistuminen esitykseen toteutetaan tässä esityksessä voimassa olevien suositusten puitteissa.
kesto n. 60 min


kuva: Ferenc Schnellbach

Jussi Lindroos on perkussiiviseen tanssiin ja lauluun keskittynyt steppi- ja kehomusiikkiartisti, koreografi, tuottaja, pedagogi ja freelance-tanssitaiteilija. Alallaan kansainvälisesti tunnettu taiteilija yhdistää esityksissään mielenkiintoisella tavalla stepin jalkatekniikkaa, kehomusiikkia sekä elementtejä afro-amerikkalaisesta rytmimusiikista, jazzista ja kansanmusiikista. Lindroos on tehnyt yhteistyötä monien korkeatasoisten kotimaisten ja ulkomaisten jazz- ja kansanmuusikoiden kanssa. Hän on urallaan esiintynyt yhdessä esimerkiksi jazzlaulaja Cyrille Aiméen ja perkussionisti Petros Kourtiksen sekä amerikkalaisen rytmistepin huippujen kuten Heather Cornellin, Max Pollakin ja Roxane Butterflyn kanssa.


LIPUT
Festivaalin lipunmyyntiä tai tapahtumia ei voida avata yleisölle Aluehallintoviraston päätöksen vuoksi. Yleisötapahtumiin ei saa Varsinais-Suomessa ottaa yleisöä tai osallistujia 22.-31.12.2021.
julkaistu 22.12.2021


NOCHE FLAMENCA
Flamenco-ilta kitaran ja laulun tunnelmissa
TI 28.12.2021 klo 19 TURKU /
YLEISÖESITYS SIIRTYY TAI PERUUNTUU
Vanha Viinatehdas, Manilla
Tony de Maria (Toni Jokiniitty) flamencokitara
Taija Robalta flamencolaulu
kesto 60-70 minNOCHE FLAMENCA - Taija Robalta, Tony de Maria (Toni Jokiniitty)
kuvat: Katri Somerjoki, Liisa Mäkinen


Taija Robalta on helsinkiläinen flamencolaulaja ja -laulunopettaja, joka luo iltaan sevillalaisen tablaotunnelman perinteisellä flamencolaululla. Hän on asunut vuosia Sevillassa pääopettajanaan flamencolaulun elävä legenda, Esperanza Fernández. Sevillassa Taija on säestänyt laulullaan myös tanssitunteja (mm. Carmen Ledesma, Miguel Vargas) ja esiintynyt kaupungin tablaoissa niin laulajana kuin tanssijanakin. Suomessa Taija on tullut vuosituhannen vaihteen jälkeen laulajana tutuksi niin tanssiteoksissa, tablaokeikoilla kuin oppilasnäytöksissäkin. Tällä hetkellä hän opettaa flamencolaulua Helsingissä ja Tampereella.

Pirkkalalainen flamencokitaristi Toni Jokiniitty alias Tony de María kuuluu alallaan Suomen huippuihin. Konsertissa hän soittaa omia sävellyksiään sekä musiikkia muilta, hänelle tärkeiltä flamencokitaran mestareilta. Hän on vuosien saatossa tullut tutuksi monille suomalaisille soolokonserttien sekä erilaisten flamencokokoonpanojen myötä. Hänen soittoaan on Suomen lisäksi kuultu Baltiassa, Saksassa ja Ruotsissa, sekä tietysti flamencon synnyinsijoilla Espanjassa. Kitaristi on julkaissut vuonna 2015 sooloalbumin sekä tänä vuonna kaksi digitaalista singleä, jotka ovat tavoittaneet satoja tuhansia kuuntelijoita eri puolilta maailmaa.


LIPUT
Festivaalin lipunmyyntiä tai tapahtumia ei voida avata yleisölle Aluehallintoviraston päätöksen vuoksi. Yleisötapahtumiin ei saa Varsinais-Suomessa ottaa yleisöä tai osallistujia 22.-31.12.2021.
julkaistu 22.12.2021
Tunnelmallinen Vanha Viinatehdas Manillassa Turussa.RITMABO – Innostava 2021

Seuraamme aktiivisesti kaikkia haastavaa pandemiatilannetta yhteistyössä sarjan yhteistyökumppanien kanssa. Pyrimme toteuttamaan uusia esityksiä, elämyksiä, kokemuksia ja upeita iltoja taas kun se on kaikin puolin mahdollista ja turvallista.

kuva: Ferenc Schnellbach, logo design: Jussi Lindroos

RitmÅbo -sarja
Taiteellinen johtaja, tuottaja ja toteuttaja
Jussi Lindroos

RITMÅBO 2020

RITMABO Interactive
CUEJERO meets LINDROOS
Flamenco-Jazz and World Music
Monday Jazz Happening @ Bar Rica
Ma 2.3.2020 klo 20 TURKU
Lisätiedot


kuva: Meya


RitmÅbo Interactive tuo perkussiivisen tanssin mukaan CUEJERO flamenco-jazz iltaan Monday Jazz Happeningin konserttisarjassa maanantaina 2. maaliskuuta. Illassa nähdään flamencobasisti Javier Sanchezin mielenkiintoinen CUEJERO projekti sekä steppiartisti Jussi Lindroos.

RitmÅbo Interactive on RitmÅbon uusi yhteistyöhön perustuva esityskonsepti, jota toteutetaan vuorovaikutteisesti yhdessä eri instituutioiden, esitystilojen, taiteilijoiden ja tapahtumajärjestien kanssa. Interactive-sarjan ensimmäinen esitys nähtiin Turussa Wäinö Aaltosen museossa elektronisen musiikin WAMBience tapahtumassa syksyllä 2019.

Javier Sanchez (Espanja) kontrabasso ja nauhaton basso
Joni Vierre sähkökitara
Erik Fräki lyömäsoittimet
Jussi Lindroos steppi ja perkussiivinen tanssi


RITMÅBO 2019
RITMABO Interactive
MÄKELÄ - LINDROOS - ELOVIRTA
WAMBience @ Wäinö Aaltosen museo
SU 29.9.2019 klo 13 TURKU

Kehomusiikkia, elektronisia äänimaisemia ja videoprojektioita yhdistävä kollektiivinen esitys, jossa yleisö osallistuu esityksen tekemiseen yhdessä steppiartisti Jussi Lindroosin ja muusikko Maria Mäkelän sekä Artturi Elovirran luomien videoprojektioiden kanssa.

RitmÅbo Interactive on uusi perkussiivisen tanssin esityskonsepti, jonka esityksiä toteutetaan vuorovaikutteisesti yhteistyössä eri instituutioiden, esitystilojen, taiteilijoiden ja tapahtumajärjestien kanssa. Sarjan ensimmäinen esitys nähtiin Turussa Wäinö Aaltosen museossa elektronisen musiikin WAMBience tapahtumassa.

Maria Mäkelä elektroninen musiikki, klarinetti ja laulu
Artturi Elovirta videoprojektiot
Jussi Lindroos kehomusiikki, perkussiivinen tanssi ja laulu

RITMABO
NEW YORK RHYTHMS - New Yorkin rytmejä
CORNELL - DUNKEL - HILLE - LINDROOS
TI 7.5.2019 klo 20.00 TURKU
Linnateatterin Teatteriravintola, Linnankatu 31


kuvat: William Frederking, Maarit Kytöharju ja Olli Sulin

Heather Cornell (New York) rytmisteppi & hiekkatanssi
Manuel Dunkel saksofoni
Sid Hille Rhodes & pieninstrumentit
Jussi Lindroos perkussiivinen tanssi, steppi & laulu


RitmÅbo-sarja juhli kymmenettä juhlavuottaan New Yorkin tunnelmissa. Kiitämme illan vierailija-artisteja, yleisöä sekä yhteistyökumppaneita!

Kiehtovasti ja sulavasti swengaava steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell soittaa tanssiessaan erilaisten steppikenkien ohella myös hiekkaa, leikitellen taitavasti siitä lähtevien erilaisten äänten kanssa. Cornell on tehnyt yhteistyötä jazzbasistilegenda Ray Brownin, jazzrumpali Lewis Nashin, kehomuusikko Keith Terryn sekä monien mielenkiintoisten jazzin ja maailman musiikin artistien kanssa. Hän toimi yli kaksikymmentä vuotta arvostetun Manhattan Tap konserttisteppiryhmän koreografina ja taiteellisena johtajana sekä teki koreografiat ”The Play what I wrote” komediaan Broadwaylle. Cornell on myös nauhoittanut Making Music Dance albumin yhteistyössä new yorkilaisten flamenco- ja maailmanmuusikoiden kanssa. Dance Magazine on kuvaillut Cornellin koreografioita visuaaliseksi musiikiksi ja steppaajana häntä on kutsuttu ”rytmistepin Oscar Petersoniksi”. Koreografi sekä steppi- ja hiekkatanssija Heather Cornell tunnetaan konserttistepin edelläkävijänä ja hän kutsuu itseään myös fyysiseksi muusikoksi.

Esityksen musiikkivieraina kuultiin korkeatasoisia kotimaisia jazzmuusikoita saksofonisti Manuel Dunkeilia sekä Rhodes-sähköpianisa illassa soittavaa pianisti ja säveltäjä Sid Hilleä. Iltaa isännöi steppiä-, kehomusiikkia ja laulua yhdistävä steppiartisti Jussi Lindroos.

Esityksen ja esityssarjan toteuttamista on ollut tukemassa Läntinen tanssin aluekeskus.


Esityssarjan tukijoita:Turun seudun musiikkiopisto


Turku Rhythm We .comAll rights reserved, Kaikki oikeudet pidätetään
Muutokset mahdollisia
Copyright Jussi Lindroos 2009-2022